sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kesän avaus Nurmijoella

Kalareissut on alkavan mökkiprojektin takia olleet kortilla ja siksi myös blogi on elänyt hiljaiseloa. Keskiviikkona pääsin viimein purkamaan paineita Mäkäräkoskelle ja harjukset ja muutama taimen piti huolen, että kalastaja pysyi valppaana.


Saavuin koskelle hieman ennen neljää ja huomasin ilokseni, että koski oli yhtä virppamiestä vaille tyhjä. Koska virvelimies kolisteli kosken alaosaa lähdin itse larvastelemaan pikku hiljaa kosken yläosaa. Heittoja ei ennättänyt kertyä montaa, kun jo harjus potki siiman päässä. Kala nopeasti vierellä ja noin 35cm harjus takaisin koskeen. Pari pienempää harjusta nousi samalla pupalla hieman myöhemmin, mutta ensimmäinen kovempi veto vavassa tuntui kun olin edennyt tutun käyrän koivun kohdalle. Vapa pystyyn ja väsyttely alkoi. Tämä riemu ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä vain 10 sekunnin päästä vapa löystyi kalan irrottaessa otteensa perhosta.


Kalastelin tämän jälkeen kosken alhaalta ylös ja noin 30senttisiä harjuksia nousi useampia. Kosken alaosalle ennätettyäni mittaharreja oli kaikkiaan ainakin neljä, joista kaksi isointa mittautin tarkasti. Noiden pituudet oli 38,5 ja 38 senttiä. Vaihdonkin isompia perhoja litkaan, sillä en halunnut kiusata turhaan pieniä harjuksia. Kosken loppuliussa näin toisen taimenhavainnon, kun vajaa puolimetrinen Taimen hyppäsi komean loikan keskellä salakkaparvea. Tinselistä tuo ei vain kiinnostunut.


Tämän jälkeen aloitin laskun kosken niskalta uudestaan. Heti niskalla oliiviin muddleriin tarrasi noin nelikymppinen taimen, joka oli jo liki haavissa, kun sain jonkinlaisen mielenhäiriön. Kiirehdin turhaan haaviamista ja koitin rivakasti vetää kalan väkisin haaviin. Tätä kala ei kestänyt, haan suupielessä kiinni ollut koukku kirposi kalan ollessa jo liki haavissa.

Hieman myöhemmin sain yhden komean harjuksen, joka iski isoon muddleriin. Kokoa tuolla lienee ollut noin 35cm. Kosken keskivaiheilla vapaa sitä vastoin vietiin taas hieman ravakammin. Nyt väsyttelyn kanssa en hätäillyt ja lopulta 42 senttinen istari komeili haavissa. Tämä jäi myös viimeiseksi kalahavainnoksi alamitta harreja lukuun ottamatta, vaikka koskella viihdyin vielä useamman tunnin.

Ei kommentteja: