tiistai 17. kesäkuuta 2008

Tankkiauton jäljillä





Tiistai aamu avautui meikäläiselle jo hieman kello 03 jälkeen, kun kalaan piti päästä heti, kun viikko rauhoitus aamu kuudelta Nurmijoella päättyy. Kun auto saatiin parkkiin Haapakosken niskalle, epäilyt istutusauton vierailusta osottautuivat oikeiksi. Rantaan oli painautunut tukevat renkaan jäljet ja kalamiehiäkin oli virran rannalla riittävästi.

Kuudenlta siimat veteen ja kalastamaan. Ensimmäinen isku tuntui jo parin minuutin kalastuksen jälkeen. Jälleen mies oli töpeksinyt ja sivutapsin solmu oli pettänyt. No uusi ehompi solmu kiinni ja homma jatkui. Ei mennyt kuin vartti ja jälleen kala kiskoi perhoa. Tällä kertaa musta liitsi oli pettänyt 51 senttisen istukkaan, jonka halu taistella paistinpannulle joutumista vastaan ei ollut kovinkaan suurta ja kala oli nopeasti roikkumassa verestettynä rantakoivussa. Tämän jälkeen vajaassa tunnissa haavissa käväisi kaksi alle 45 senttistä taimenta, joista pienempi oli vanhempaa istutuskertaa löytyihän mahasta komea otos kosken hyönteiskirjosta.



Tämän jälkeen pidin tukevan tunnin tauon nauttien virvokkeista ja eväistä. Aloittaessani
kalastuksen uudelleen niska-alue oli rauhoittunut huomattavasti ja muutama kala pintoikin mukavasti. Itse keskityin yhteen pintovaan istariin tovin ajaksi, mutta perhojeni perään se ei osoittanut mielenkiintoa. Hieman minun perässäni tullut perhomies osasi kyseiselle kalalle tarjota jotain miellyttävämpää ja kala potki kohta kuivilla. Itse nousin ylös koskesta ja siirryin hieman alemmaksi. Tämä kannatti, sillä koskea en ennättänyt edetä pariakymmentä metriä kauempaa, kun vapa taipui jälleen. Heti oli selviö, että nyt kyseessä on pareman kokoinen hurmuri. Kun kala näyttäytyi syke nousikin selvästi, sillä kala oli selvästi päivän komein. Kala pyrki pariinkin otteeseen kiertämään siiman kiven ympäri, jonka edestä se perhooni ampaisi. Molemmilla kerroilla sain vain vaivoin pidettyä kalan oikealla puolella kiveä ja lopulta kalakin alkoi väsyä. Pinkkiin puraissut 58 senttinen komistus sätki lopulta haavissa ja itsekin päätin lopettaa kalastuksen siihen, olihan tapahtumia yhdelle päivälle jo riittämiin.

Ei kommentteja: