lauantai 14. marraskuuta 2009

Syksy jatkuu sitomalla

Tänä vuonna syyskausi loppui kuin veitsellä leikaten syyslomaviikolla, kun pakkaset saapuivat. Koko syksyn siirrettyä lampireissua ei sitten tullut tehtyä, koska kun lopulta oli määrä reissu toteuttaa, niin lampi oli jäätynyt juuri edellisenä yönä... Voihan kakki...





Kauden päätös toi mukanaan hieman kaluston päivitystä. Perholiivi/rintareppuosasto on ollut pitkään niin sanotusti vaiheessa ja pari kautta käytössä olleet scierran rinnat eivät missään vaiheessa täysin tyydyttäneet. No nyt on hankittu tällaiset http://fishpondusa.com/openrange.cfm jotka ainakin näin alkumetreillä näyttää ja tuntuu mukavilta. Samalla taskutila laajeni dramaattisesti ja nyt pitääkin suunnitella tarkasti, mitä taskuihin talletetaan. Tilaa on kuitenkin sen verran reilusti, että siirtynen tyystin hieman isompiin vesitiiviisiin rasioihin.



Toinen suuri hankinta on pitkään mielessä ollut Hardyn Demon vapa, joka saapui lopulta Englannista 9,6 jalkaisena 6 luokkaisena. Kaikille tiedoksi, että mallisarja on vaihtumassa ensi kaudeksi neliosaiseksi, joten vanhoja kolmiosaisia todennäköisesti saa talven aikana edukkaasti etenkin ulkomailta. Itselleni vapa kustansi 202€ rahteineen.





Pääpaino perhoharrastuksessa on talviaikaan luonnollisesti sidontapuolessa. Itse aloittelin homman ensinnä erityisesti tinselien, surffien ja salakkajäljitelmien ihmeellisessä maailmassa. Määrällisesti näitä tuli sidottua varsin maltillisesti, koska päätin ensin täydentää Viannankosken kivissä kovia tappiota kokeneen liitsirasiani. Tämä lienee järkevää, sillä liitsien sitominen on sen verran puuduttavaa, että talven mittaan sidontakipinän hiipuessa nuo jäisi tyystin sitomatta. Streamer puoli on varsin hyvässä jamassa jo ennestään, mutta erilaiset kaikkein pienimmät perhot loistavat rasioissani poissaolollaan, joten näiden kimppuun olisi koitettava käydä jossain vaiheessa. Myös pintaperhoja pitäisi saada aikaiseksi, mutta jotenkin niiden teko on tuskien takana. Mikäs lie. Jos aikaa ja ennen kaikkea intoa riittä voisi talven aikana jatkaa treeniä levysiipien parissa.

1 kommentti:

Ismo Tolonen kirjoitti...

Nyt vasta bongasin tämän. Jumalauta! Tuo alin näyttää koboltin kovalta ottipeliltä! ;)