maanantai 17. lokakuuta 2011

Paineita purkamassa

Liki kuukausi oli kulunut edellisestä kalareissusta ja täytyy myöntää, että vieroitusoireita oli aika rankasti. Viime reissun jälkeen tuli tilattua Campstation pojilta aihio ja kunhan tuo pikku hiljaa tulee maailmalta, niin talven aikana syntyy meikäläiselle toivottavasti uusi TircX vapa. Entinen nopea vapa sanoi työsopimuksensa irti ja tuollaista nopeaa keppiä kaipaan ainakin silloin tällöin. Jospa tuosta sellaisen saisi rakennettua.



Syysloman kunniaksi piti kuitenkin lähteä heti maanantaina vieroitusoireita lievittämään ja niinpä auton nokka suunnattiin kohti Korpilohta, kun tajusin hieman myöhäjunassa, että kalalle ennättäisi oivasti.



Aloitin kalastelun puolen päivän jälkeen ja alku lupaili päivästä sangen hyvää. Ensimmäisen 20 minuutin aikana vapa taipui kolmasti ja joka kerta haaviin napsahti 1,5 – 2kg kirjo. Kaikki purivat valkeaan liitsiin punaisilla kumijaloilla, joka on ollut pari vuotta se rasian kovin kirrenkauhu. Tämän jälkeen kuitenkin syönti loppui kuin seinään ja vaikka kolusin rantoja ympäriinsä ja vaihtelin perhoja ei tärppejä tullut. Hieman ennen puolta kahta tallustinkin autolle, söin ja vaihdoin vapaa ja kellusiiman fast intteriin. Kun kävelin rantaan ja rullasin pitkin heinikon reunaa, alkoikin tulosta tulla välittömästi. Tällä kertaa jälleen sama perho oli huijannut noin kilon kirren, joka tappeli aikansa ja löysi paikkansa haavin pohjalta.



Jatko ei taaskaan ollut yhtä loisteliasta ja kiersin lampea heitellen muutaman heiton paikastaan. Lopulta hieman ennen neljää työ jälleen palkittiin ja reissun isoin kirre sätki vavan päässä. Reilun kahden kilon kala esitti jopa pari ilmaloikkaa, mutta tämän jälkeen tuli valkea liitsi suupielessään jälleen varsin kiltisti haaviin. Kalastelin vielä hetken, mutta ilman tulosta. Saaliin osalta varsin mukava reissu, vaikka puuskittainen tuuli teki ajoittain rullaamisen ainakin tällaisilla heittotaidoilla varustetulle jantterille vaikeaksi. Kalantulon lisäksi tavoite oli testata myös mikä vapa/siimayhdistelmä toimii parhaiten rullaten lammella. Vibe 85 ja grxi 11 7# eivät herättäneet rannalla suuria hip hei huutoja, mutta Demon 9,6 6# kuudennen aistin fast intterilla toimi varsin miellyttävästi. Paha tuuli sotki testausta kuitenkin sen verran, että harjoituksia pitänee vielä jatkaa kunhan kelit paranevat.


Ei kommentteja: