tiistai 15. marraskuuta 2011

Sidontaa ennen rauhoituksen loppua

Ensi viikonloppuna pitää katkaista hieman alkutalvea ja käydä kopaisemassa missä kunnossa kalat ovat Nurmijoella kuturauhoituksen jäljiltä. Tarkoitus olisi kopaista muutama ottimonttu samalla, kun valmistautuu lauantaina pidettävään perhokerhon syyskokoukseen. Odotukset saaliista ei ole järin kovat, mutta hauskaa tuo on päästä siimoja suoristamaan ja onhan noita joinakin syksyinä kalojakin noussut varsin mukavasti.



Syysloman jälkeen kalareissut ovat jääneet. Viannalta on pojat kuulema vielä saaneet varsin mukavia saaliita, mutta Esan purolla vesi on sen verran korkealla, että eipä oikein huvita seisoa kuuden tunnin lupaa pelkästään parkkipaikan rannalla syytämässä perhoja jontkaan. No päivät on kyllä täyttynyt muutenkin tekemiselle, joten ei tuota niin montaa kertaa ole ehtinyt edes kalalle kaivata.


Vavan sijaan spigotti on heilunut sangen tiheään. Perhoja on tullut sidottua sekä myyntimielessä, että omaan rasiaan. Tavoitteena olisi hieman uudistaan arsenaalia ja etenkin laajentaa valikoimaa etenkin streamereissä ja ihan pienimmissä perhoissa. Jonkin verran pitänee sitoa myös ihan puhtaita punttiperhoja, että ei aina tarvitsisi leikkiä niiden lyijykuulien kanssa. TFO:n vapa-aihio sen sijaan antaa odottaa itseään, vaikka into oman kepukan tekemiseen olisikin jo kova. Alla hieman tekeleitä viime ajoilta. Tiimalasisilmäiset streamerit on tarkoitettu eritoten talvisten monttujen kalastamiseen. 





Ei kommentteja: