tiistai 14. helmikuuta 2012

Pieniä perhoja ja pitkiä vapoja


Sydäntalvi on mennyt jäitä poltellessa ja takkaa lämmittäessä, eikä ainakaan tällä korkeudella koskille ole ollut mitään asiaa. Sidontapuolella on tullut jonkin verran sidottua täkyjä myös myyntiin ja etenkin lampikirjoja silmällä pitäen rasioihin on ilmestynyt järviliitsejä ja pienenpientä butzeria etupäässä koossa 18 ja 16. Samaan rasiaan on löytynyt mutamaa muutakin uutta mallia. Noiden rasioiden täyttäminen on kuitenkin vielä pahasti kesken ja sidontaintoa tarvittaisiin vielä viimeisille pakkasille asti.


Ennen joulua tilattu vapa-aihio (TiCr 6# 9ft) tuli rakenneltua jo viime vuoden puolella, mutta Big Maman osuus eli näpsäkkä vapapussi odotutti itseään aina helmikuulle. Vaikka tämäkin vapa on vielä rankasti käsintehdyn näköinen, niin täytyy sanoa, että tyytyväinen työnjälkeen kuitenkin olen. Erityisen vavasta tekee sen, että vapaan irrottelin kelakiinnikkeen ja siimarenkaat viime kesänä katkenneesta Pathridgen kutosluokan kepistä, jossa oli mukavat hieman normaalia isommat salt water siimalenkit, joiden ansiosta vapa oli varsin mukava talvivapa, sillä siimarenkaat eivät aivan hetkessä umpeen jäätyneet. Myös ruuvaamalla kelakiinnikkeen perssiiseen asennettava lisäbutti tuo vavalle hieman lisäarvoa, vaikken tuota tainnut alkueräisessä pathridgessä kertaakaan käyttää. No butti olikin alunperin varsin iso ja kolho, mutta tuokin tuli korjattua pylväsporakoneen ja hiomapaperin avulla.



Vaparintamalle tuli Tyrskytaimenen alesta ihan vahingossa tilailtua myös pari vapaa. Orvis Access tipflex 6# ja Airflown Delta classic 6/7. Hieman erilaisia keppiä kyselin, mutta Orvis kiinnosti ja kenties saattaa syrjäyttää entisiä luottovapoja ja Tuota edukasta Airflowta haluan testata lähinnä lampihommissa. Jos ei toimi, niin pistetään kiertoon.

Butzereita koot 16 ja 18

Nymfiä hieman Harri Lehtosen tyyliin

Näillä ne kuulema niitä harreja narraa...

2 kommenttia:

Jani Ihalainen kirjoitti...

Montako kutosluokan vapaa sulla oikein on ja mihin ihmeeseen sie niitä noin monta tarvihet???

//ihalainen

juhahujanen kirjoitti...

tuleehan se mies toimeen yhdillä kengilläkin :D

:D no onhan noita muutama.
taitaa olla 5 ja sitten pari seiskaa lisänä :D
Nyt tuli tuo orvis ostettua hieman ylimääräiseksi, mut muuten tykkään, että on hieman erikoimisia. saa sitten fiiliksen/kalastuskohteen mukaan välineitä valita.
Ja toiseksi ainakin toisesta pojasta näyttäisi tulevan innokas kalamies, joten tulee noille käyttäjiä. pitkää nelosta himoitsisin seuraavaksi :)