perjantai 15. elokuuta 2008

Puolen metrin ylitys Mäkärältä



Tänäkin vuonna lukujärjestys saatiin sellaiseksi, että opettajalle mahdollistui yksi lyhyt koulupäivä, jonka jälkeen suunnataan tietysti kalaan. No ensimmäinen näistä reissuista suuntautui tuttuun tapaan Nurmijoelle ja koirakoskelle ja Mäkärään.






Kalastuksen aloitin hieman kolmen jälkeen sangen onnistuneesti. Toinen heitto ja perhot pohjiin ja ei kun uutta peruketta sitomaan. Lopulta pääsin kolistelemaan kosken läpi, mutta yhtä tukistusta enempää ei matkaan tarttunut. Puoli kuusi päätin vaihtaa maisemaa ja ajella Mäkäräkoskelle.






Mäkärällä Ennätin kalastella vajaan tunnin ilman tapahtumia. Autiotalon saunan kohdalta aivan kovan virran reunasta lopulta tärähti. Kala vaikutti aluksi rauhalliselta ja sain kalan nopeasti lähelle. Tämä oli kalalle kuitenkin liikaa ja siimaa vietiin vauhdilla. Samalla kala pääsi kovaan virtaan, mikä teki urakasta entistä hankalampaa. Lopulta sain kalan pieneen suvantoon, josta sain rauhassa ohjailla kalan pyrähdyksiä. Pian tämän jälkeen kalan menohalut kaikkosivat ja ohjasin kalan nopeasti haavin päälle ja kala kuiville.




Noin kello seitsemän taivas repesi ukkoskuuron muodossa. Olisiko tämä heikentänyt kalojen ottihaluja, sillä tuttua syöntihuippua ei iltayhdeksän jälkeen kuulunut. Toki kolme noin 20-25 senttistä harjusta kävi kädessä asti ja lisäksi yksi kova tukistus tuli paikasta, josta tänä kesänä on tullut nosteltua taimen jos toinenkin. Kymmenen aikoihin lopettelin ja siirryin autolle.




Tuttu ottipeli.

1 kommentti:

Lissu kirjoitti...

pöö mölöhö. minut löytää lissureissaa.blogspot.com