tiistai 24. huhtikuuta 2012

Lyhyt pisto Haapakoskelle


Hupsista!
Luulin, että viikonlopun jälkeen kamera oli unohtunut mökille, mutta niinpä se vain uutta mökkireissua varten pakkaillessa löytyi auton takakontin kätköistä. No kirjoitetaanpa sitten pieni tarina reilun viikon takaisesta reissusta kuvien kera.



Viikonlopun sää oli taas luvalla sanoen heikko ja Ike kävikin hakkaamassa päätään lauantain Kymönkosken rantakoivuihin puuskittaisen tuulen pilatessa kalastelun. Samoissa fiiliksissä tein itsekin lähtöä Haapakoskelle sunnuntaina, mutta onneksi tuuli ei kuitenkaan ollut koskella aivan yhtä ravakka ja pilviverhokin rakoili aavistuksen verran iltapäivällä.



Kalastuksen aloittelin jälleen kosken alapuolelta aivan loppukuohujen alta ja heti alkumetreillä tunsinkin äkäisen tärpin vavan päässä. Valitettavasti kyseinen kala ei tarttunut, enkä saanut samaista kaveria ärsytettyä toistamiseen perhoon, vaikka tovin sille perhojani tarjoilin. Etenin rauhallisesti alaspäin, jossa jalkapallopiireistä tuttu perhomies kalasteli. Etenimme tasatahtia koskea alas ja näinkin, että tällä toisella kalamiehellä onnisti, sillä vapa näytti taipuvan ja lopulta kala lepäili haavissa. Jatkoin kalastelua hitaasti alaspäin ilman tapahtumia ja katselin, kun saamamies yritti epätoivoisesti elvyttelevän saalistaan, joka ei näyttänyt toipuvan vapautuskuntoon sitten millään. Olin jo samoilla paikoilla toisen kalamiehen kanssa, kun minunkin perhoa vietiin. Kala otti erittäin hitaalla uitolla tarjoiltuun mustaan liitsiin ja tuli talviseen tapaan haaviin varsin helposti. Pituutta laiheliinilla oli 42cm ja se sai vapautensa heti kuvan jälkeen. Aloittelin saman kohdan kalastelua pian uudelleen ja ei aikaakaan, kun taas perho sai kyytiä. Tällä kertaa valkeaan liitsiin oli purrut noin 35cm taimen, jonka otin nopeasti viereeni ja irrotin koukun nopeasti suupielestä.



Laskeuduin vielä alaspäin, mutta yhtä tärppiä lukuun ottamatta tärppiä ei alempaa enää kuulunut. Lopulta palasin vielä paikkaan mistä kalat sain ja ajattelin kopaista sen vielä lyhyesti. Tämä kannattikin, sillä seuraavan vartin aikana vavan päässä liitseille antoi kyytiä vielä kaksi virkeää taimenta. Nämä yksilöt eivät kuitenkaan pysyneet kiinni haaviin asti, vaan molemmat irtosivat hieman ennen haavia.



Tämän jälkeen aloinkin jo lopetella kalastusta ja suunnistin takaisin mökille. Viime viikonloppunakin pistäydyin molempina päivinä kalalla ja näistä reissuista pitää koittaa saada tarinaa syntymään myöhemmin tällä viikolla. 

Ei kommentteja: