maanantai 27. kesäkuuta 2011

Ei ihan kympin suorituksia

Juhannuksen alusviikko sujui jälleen tyystin mökkihöperönä, eikä siksi ole tullut blogiakaan päiviteltyä. Kalastuksenkin kannalta viikko oli vaisu, sillä vaikka tiistain pyhitin aika tyystin kalastukselle, ei myöhemmin viikolla kalalla tullut mökkirannan onkihommia lukuun ottamatta piipahdettu. Ainakin osasyynä tähän oli vaimon sukulaismiehen lusikan nurkkaan heittäminen juhannusaattona, jolloin ei suurempia intoja ollut jättää vaimoa lauantaina mökille maailman kovuutta miettimään.

No tiistaina suunnattiin koskelle heti aamukuudeksi rauhoituksen loppumista odottelemaan. Yllätys oli kuitenkin kova, kun Päsmärillä vartti ennen rauhoituksen loppumista tapasin miehen viuhtomassa perholla jo miehekkääseen malliin. Oli kuulema kalastanut jo puoliltaöiltä saakka. Ei kuulema ollut rauhoituksesta tietoinen ja ensimmäinen kausilupa taskussa jne...jne... En jaksa asiasta enää muuta todeta, kuin että ainahan niitä sääntöjä rikotaan vahingossa. Kukapa niitä nyt tahallaan rikkomaan?

Koskelle tulleiden Kipinän ja Raadon kanssa kyseisiä kavereita päiviteltiin ja aloiteltiin kalastus. Päivä olikin tapahtumien osalta varsin värikäs etenkin Päsmärillä. Ensin oliivilla muddlerilla 35 senttinen taimen haaviin sitten yhden vajaan viisikymppisen karkuutus jo lähes haavin reunalta kalaa havaksen pohjalle kurottaessa aina illan kruunanneeseen 44 senttiseen istariin. Väliin oli toki mahtunut monta kalatapahtumaa, mutta heikosti nuo pirulaiset tarttuivat. Kalastusta leimasi myös muutamien kalamiesten napina, kun ei sitä istutuserää nyt juhannukseksi Nurmijoelle tullut. Samaa turhautumista näytettiin purkavan myös PK.netissä ja kylläpä itsekin otaksuin jo lisää koskeen kaloja saapuneen. No kaloja kuitenkin näytti oleva, mutta tästä miehestä ei vain nyt ollut ottajaksi yhtä kalaa enempään.

Kun juhannusviikonlopun kalastus meni reisille ja kuluvalla viikolla kutsuu muumimaa, niin sain kuin sainkin itselleni maanantai aamuksi luvan Viannakoskelle, jossa kuulin jälleen olevan mukavasti taimenta. Mikä parasta jopa hieman sitä paremman kokoistakin. Alku kalastukselle ei ollut mitenkään tyylikäs koitin kahlata pelipaikoille, mutta valitsin hieman väärän reitin ja virta meinasin kammeta miehen kumoon. Siinä sitten pompin ja hypin minkä voin ja ajoin todella surkeasti vallilla kalastavan kalamiehen eteen pilaten kalastuksen täydellisesti. Siinä sitten korvat luimussa nolona takavasemmalle ja piiskaamaan kuohun reunoja hieman helpompaa kahluureittiä. Kalastuksesta ei nyt jaksa juuri hehkutella kiitos muuten epäonnisen rupeaman, mutta kaloja kävi haavin pohjalla kivasti, mutta puolenmetrin ylitys jäi niukin naukin tekemättä. Epäonnisen reissun kruunasi jo aamun alkumetreillä Hardyn Demon -vavan katkaiseminen, kun nykäisin hieman varomattomasti perhoja pohjasta. No nyt on kokeiltava Hardyn palvelujen toimivuutta ja kallista lystiähän se on.

Jos nyt jotain kalasaaliista pitää todeta, niin aamukuudesta kahdeksaan kaloja oli vielä mukavasti ja keskikokokin oli alamitan paremmalla puolella. Keskipäivään mentäessä keskikoko tippui ja säyneet innostuivat perhoistani. Toimivinta settiä oli jälleen muddleri sekä savumuikku-tinseli. Jostain syystä tavallinen tinseli ei maanantaina ollut oikein iskussa.

Ei kommentteja: