perjantai 5. kesäkuuta 2009

No voihan Pojjaat!

Kesäloma alkoi ja avausreissu Nurmijoelle olikin harvinaisesti pidemmän kaavan mukaan. Sunnuntaina 31.5 saavuttiin siis Aittokosken kämpille odottelemaan Nurmijoen kauden avausta ja tunnelma oli kaiken puolin odottava. Ensimmäinen yö jättikin paljon odoteltavaa, sillä sekä vanhemmat kalat, että istarit pitivät suunsa kiinni, eikä kalaa ensimmäisenä yönä tullut. Muutamia pikku harjuksia ja pari säynettä toki siiman päässä käväisi.



Maanantai aamu avautui sitten valoisammin. Päivän aikana eri koskilta haavissa käväisi kaikkiaan 5 mittataimenta, joista helme3nä kirkas 49cm vanha istari Mäkäräkoskesta. Huolestuttavaa puolestaan oli mäkäräkosken harjusten katoaminen, sillä useamman taimenen myötä keskityin hakemaan harjusta koskesta, mutta yhtään mittakalaa ei koskesta löytynyt, eikä pienempiäkään enemmälti löytynyt. Toivottavasti kalat löytyvät kesän edetessä.











Tiistai oliki sitten todellinen jättipotti. Heti vuorokauden vaihtuessa siimanpäähän tarrasi tukeva 46cm taimen, joka erehtyi vihreään muddleriin jahdattuaan näyttävästi salakoita Aittokosken loppuliu-usta. Samaisesta puuhasta yllätettiin myös toinen samanmoinen seuraavana aamuna. Paras oli kuitenkin edessä.



Opiskelukaverit saapuivat "vierailulle" koskelle hivenen myöhässä ja pikku hiljaa lähdettiin kalalle Mäkärälle. Ensimmäinen tunti oli hiljainen ja Vellun paria ahventa ja meikäläisen kilon säynettä lukuunottamatta koski oli hiljaa. Jossain vaiheessa kosken keskiosalla oli hieman ruuhkaa ja ajattelin suosiolla valua hieman alemmaksi.









Kosken alaosassa on pari maukasta paikkaa, joista toisen päätin kalastella ja edetä sitten pikku hiljaa alemmaksi. Pilkit veteen ja heti ensi heitolla tärähti. Kala kävi heti pinnassa, joten tiesin alusta asti, että kyseessä on vauraampi kala. Pienen spurtin jälkeen kala jäi juromaan erään kiven viereen ja onnistuin aika pitkän tovin ohjailemaan kalaa juuri kuten halusin. Jossain vaiheessa kala lähti kuitenkin tavoittelemaan paikkaa minun kannaltani kiven huonommalta puolelta ja kun jouduin antamaan sille kovemmin painetta hermostui kalakin. Taimenen spurtit lyhenivät hiljalleen ja lopulta sain kaivettua kalan haaviin ja heti haavin noustua vedestä näin, että recordit meni uusiksi. Mittanauha ja puntari paljasti, että koskesta noussut kaveri oli 70cm pitkä ja painoa kertyi 3,7kg.





Vaikka loppupäivä meni hieman leijuessa, tuli kosken loppuosasta vielä kaksi yli puolimetristä istaria, joten reissu sai aika herkullisen päätöksen. Reissun saldo oli myös varsin makoisa. Yhteensä 10 taimenta, joista peräti neljä yli puolimetrisiä. Uusia istareita kaloista oli kahdeksan, joten vanhojakin kavereita mukaan mahtui kaksi.

1 kommentti:

Jyri Kivioja kirjoitti...

No jo on mörkö! Eipä yhtään huono startti kesälomalle. Onnittelut! :)

t, Jyri